Kære medlemmer

Hermed lidt nyt fra kunstforeningen.

Lørdag 8/10 kl. 14    Åbner Frederiksværk Kunstforening  i Ågalleriet   udstillingen
”Gobeliner og objekter” med billedvæver  Annette Graae
Annette Graae har to spor i sit tekstile arbejde: gobelinerne og objekterne. Gobelinerne er store og ofte i serier, således vil man på udstillingen se to gobeliner: Himlen over mig og Blæst Vand Uro begge 2 x 3 m., og  begge en del af en serie på foreløbig 4 med samme størrelse, og med naturen i centrum. For øjeblikket arbejder hun på endnu et værk i serien. På udstillingen vil der også være dele af andre serier: Sort på Hvidt og Hvirvler, Rød, Blå, Gul. Materialerne er sprøde, lidt stive fx japansk viscose behandlet papir og silkegarn, hør. Teknikken kan man kalde en åben gobelinteknik. Trådene der væves på ses som mere eller mindre tydelige prikker og gobelinerne har et udtryk af lethed. Som noget nyt har Annette Graae broderet på gobelinen Hvirvler, Rød. Broderiet understreger det luftige med broderede cirkler og prikker.
Siden 2008 har Annette Graae lavet objekter. De har samme inspirationskilde som gobelinerne: naturen - men helt andre materialer bliver brugt. Fx ask-laminat, som er et restmateriale fra en fabriksproduktion, fint fiskenet og træ fundet på stranden og en masse metaltråde i forskellige tykkelser; genbrugspladsen er også leveringsdygtig.
Forarbejdet til gobelinerne er omfattende: mange akvareller, overføring af de vigtigste linjer fra den udvalgte akvarel til den endelige størrelse fx 2 x 3 m. på brunt papir, farvning af garn, opsætning af væven og så begynder vævningen.
Objekterne har den modsatte tilgang: Et fiskenet vendes og drejes i hånden, tanker om farver, fornemmelse af lethed - måske! og derfra går det udelukkende fremad, det udvikler sig undervejs, og pludselig er objektet færdigt, der er ingen forberedelse.
Disse to meget forskellige måder at arbejde på er indbyrdes inspirerende, og ofte udføres de på samme tid således at Annette Graae går fra den ene måde at arbejde til den anden. Fælles for begge udtryk er, at der altid eksperimenteres.

Udstillingen har åben torsdag – søndag kl. 13-16 fra 9. til 29. september  - gratis entre

Søndag  16/10 kl. 14. Kulturcafe i Ågalleriet
Annette Graae vil tage udgangspunkt i de ting I ser på udstillingen, og undervejs vil der blive tid til spørgsmål.  Når jeg skal give udtryk for, hvad jeg laver, hvad der sætter mig i gang, så bliver svaret, at jeg udformer objekter og væver gobeliner. Motivverdenen er vand – hav – himmel – blæst. Vand som jeg synes er så smukt, men også skræmmende, er motivet i mange af objekterne på denne udstilling. De udvikler sig nærmest uafhængigt af mig, jeg ser et materiale, føler på det, hvad kan det! - og så er jeg i gang. Alle materialer har en skønhed, en dybde, en tone, det er måden materialerne bliver brugt på, som er afgørende for, om det bliver interessant. Gobelinerne udvikler sig anderledes. Der er en personlig oplevelse, som jeg vil arbejde videre med, et bestemt udtryk jeg vil have frem, og derfor har gobelinerne et meget anderledes forarbejde. Jeg tegner mange skitser, forstørrer en af dem op i naturlig størrelse med de vigtigste linjer på brunt papir, og sætter det bagved trådene i væven.
Arrangementet er gratis for kunstforeningen medlemmer, gæster 75,-kr. Der serveres kaffe og kage i pausen.
Croquis
5 tirsdage fra kl. 19-21
27/09 - 4/10 - 11/10 – 18/10 - 25/10
Croquis er en gammel kunstart, hvor man tegner efter levende model, som poserer i skiftende stillinger. Vi udfordres i at tegne modellen i intervaller af 5-10-15 og 20 minutter.
Som materiale kræves blot tegneblok, blyant, tusch eller akvarelfarver.
Tovholder: Hanne Højvælde
Portræt workshop med Xenia Michaelsen
Fredag 4/11 kl. 18-21 og lørdag 5/11 kl. 9.30-16
Hvis du gerne vil fordybe dig indgående i et portrætunivers, lære grundlæggende teknikker og få redskaber til din egen udvikling, så du selv kan arbejde videre – så er denne portrætworkshop for dig.   Du bliver undervist af en erfaren underviser i portrætteknikker. Xenia Michaelsen har flere års erfaring i undervisning på aftenskoler og i croquis grupper. Xenia deltog i DR1 programmet Danmarks bedste portrætmaler 2018
Fælles for kurserne: De foregår i Frederiksværk kunstforenings værksted,
Hans Futtrup Sti 4
Pris: pr. kursus 300,-kr. for kunstforeningens medlemmer, gæster 400,-kr.
Indbetales på konto 6301 1591452
Tilmelding: post@kunstforening.dk eller SMS: 6063 3195

Tilmelding: post@kunstforening.dk eller SMS: 6063 3195Kulturcafe i Ågalleriet

Husk: Indbetaling af kontingent for 2022 inden 1. april.
Konto 6301 1591452
.