FREDERIKSVÆRK OG OMEGNS KUNSTFORENING

Kunstnergruppen Cirklen

Udstilling i Ågalleriet

Cirklen er en gruppe af kunstnere, der arbejder med maleri, skulptur, glas, foto, tekstil og grafik. Gruppen blev stiftet i 2003. Cirklens kunstnere er alle medlemmer af Kunstnerforeningen af 18.november. De har hver deres udtryk, fra det helt abstrakt ekspressive over i semiabstrakt, landskabsfabulerende, til figurfantasi  og endelig neo- naturalister.

Cirklen udstiller hvert år i Helligåndshuset på Strøget i København, men også andre steder, senest på Marstal Søfartsmuseum, hvor temaet var Maritime Spejlinger - Ringe i Vandet og på Annaborg i Hillerød.

I den aktuelle udstilling på Ågalleriet deltager 13 af Cirklens medlemmer. Der vises også et værk af tekstilkunstner Bodil Krogh, der døde i oktober 2014.

Cirklens hjemmeside er www.artcirklen.dk


Tekstilkunstner Birgitta Hallberg

Født i Sverige, men har boet i Danmark siden 1969. Debuterede på KE 1974. Uddannelse: Konstfackskolan, Stockholm. Kunsthåndværkerskolen København. Medlem af BKF og  Kvindelige Kunstneres Samfund KKS.

Jeg overlader helt fortolkningen og oplevelsen af mine billeder til betragteren. På min sorte kæde væver jeg mine billeder, mine fortællinger og min historie med impulser fra tradition og gammel teknik. Mine billeder vokser frem med mange farver i uld, hør og bomuld og med fri brug af rosengangsteknik, som giver effekt til form og farve.


Bodil Krogh

Bodil Krogh var med fra starten af Cirklen, og hun modtog flere legater og udførte store opgaver, såsom et 80 kvm scenetæppe og en 45 kvm udsmykning.

Bodil Krogh solgte til Statens Kunstfond og deltog i mange udstillinger i ind- og udland.


Bodil Krogh døde i oktober 2014.Grafiker Charlotte Hanmann www.charlottehanmann.com

Indenfor kunst er det ligegyldigt hvordan man udtrykker  sig, og hvilket medie man bruger, når bare hensigten, teknikken og den kunstneriske ide spiller sammen, helst som i et triptykon. Det drejer sig om nøjagtighed og præcision med baggrund i øvelse i at se (og se bagved) og viden om den lange kunsthistorie. Det vigtigste er, at man gør sig umage, at man tænker over tingene - både de konkrete og de filosofiske. At man er omhyggelig med alt.

Medlem af BKF og KKS.


Grafiker Eva Nedergaaard www.evanedergaard.dk

Min teknik er først og fremmest akvatinte på kobberplader, og jeg arbejder gerne med farver, som regel med 4 plader. Jeg er især blevet meget inspireret af rejser i Irland, Frankrig, Norge, Færøerne og Japan.

Jeg arbejder meget med de mange farvetoner, der kan dannes i det grafiske tryk, men dyrker også de kraftige streger og flader i det sorte tryk.

Medlem af KKS, Grafisk Gruppe Havarthigaarden og Fyns Grafiske Værksted.


Maler Eva Weis Bentzon www.evaweisbentzon.dk

Jeg har i flere år malet nonfigurativt; men har i de sidste mange år arbejdet på et figurativt maleri, hvor jeg bruger den frihed i penselføringen, som det nonfigurative maleri har givet mig. De akvareller, jeg har med på udstillingen, er mange af dem fra Asserbo, hvor jeg er kommet i familiens sommerhus hele mit liv.
Maler Jette Botschinsky www.botschinsky-art.dk

Født og opvokset i København.

Afgik med diplom fra Akademiet for Fri og Merkantil Kunst. Undervist af Otto Frello. Efter skolen af Victor Brockdorff.

Inspiration hentes ved Vestkysten i Nordjylland,  Kenya,  Brasilien og Thailand hvor naturen er stærk.

Medlem af BKF, Kvindelige Kunstneres Samfund, Frederiksberg Rotary Klub, Dansk Forfatterforening,  illustratorgruppen,  Artmoney.org, Kunstnerlauget, Kunstnersammenslutningen FUGA.


Maler Lotte Kjøller www.Lk-kunst.dk

Uddannet på Kunstakademiet Ecole Des Beaux Artes i Paris, på Københavns Universitet (kunsthistorie) og af billedkunstner Jeff Ibbo.

Lotte Kjøller har haft adskillige separat- og gruppeudstillinger og hun har flere illustrations- og lyrikudgivelser.

Medlem af BKF, Dansk Forfatterforening og KKS.


Maler Maria Bloch www.mariabloch.dk

Mine farverige rejseoplevelser og stærke følelser omkring naturens lys og kræfter affødte en sand flod af store og små billeder i olie og akvarel.

De store formater giver inspiration til fordybelse i billedets perspektiv og skaber ro i processen.Maler og litograf Mogens Høver

Født 1930. Uddannet som litograf. Har tegnet og malet siden han var 16 år og har de sidste 23 år malet på heltid. Arbejder i perioder med billedserier om emner, som især optager ham.

Har siden 1992 været medlem af Kunstnerforeningen af 18. november, og er medstifter af kunstnergruppen Cirklen.

Tildelt Otto Baches mindelegat i 2013


Grafiker og fotograf Peter Tang www.petertang.dk

Min kunst er relateret til virkeligheden. Jeg tager udgangspunkt i fotografier, som jeg abstraherer, altid med en stram komposition.

Der følger ingen vejledning med mine billeder. Enhver kan lægge det i dem, som han/hun ønsker.


Billedkunstner Poul Nymann Jacobsen

Mit arbejde med billekunst, maleri og grafik, tager udgangspunkt i det postmodernistiske billedsprog. Således genkendes der fragmenter fra kunsthistoriens forskellige epoker/ismer. Sindets bevidsthedslag  fragmenteres, nutidens politiske situation pointeres, samtidig med  at billedsprogets elementer gennemgår  en dybdegående undersøgelse/dissekering .
Billedkunstner Reiko Tange

Født i Japan og har boet i Danmark i 43år.

Arbejder med Kalligrafi og Tushmalerier.

Medlem af BKF, KKS, Kunstnerforeningen af 18. november og Cirklen
Maler og grafiker Ulla Strand www.ullastrand.dk

Uddannelse: Male- og sprogstudier i Paris, Kunsthåndværkerskolen, Studieophold i Frankrig og Schweiz og specialstudie i tekstilmaling i Atelier Raissa Grabois Paris. Plantefarvning i Schweitz. Indigo- farvekursus ved Isako Sumi Frankrig

Igen og igen i mit liv dukkede ordet plantefarver op, og jeg har haft den lykke at træffe mennesker, der har viet deres liv til at udforske og arbejde med disse farver.For eksempel er lysægte farver til kunstnerbrug først fremstillet siden 1970. Så i mit eget professionelle arbejde såvel som i min undervisning har jeg siden da været optaget af disse farver og deres hemmeligheder.


Billedkunstner Winnie Vöge

Udannet på  Kunstakademiet  København, Kunstpædagogisk  Skole  (cand.phil ).

Beskæftiger mig hovedsagelig med grafiske teknikker : Koldnål, radering, litografi, træsnit , heliografik. Mine motiver er hentet fra  forskellig rejser, hvor stemninger og synsindtryk fastholdes i sort-hvide tegninger og tryk. Min motiv verden er ofte inspireret af religiøse motiver, naturens  geometriske former, gengivet i modelstudier samt arkitektur.

Medlem af BKF og KKS


Eva Nedergård
Eva Weiss Bentzon
Lotte Kjoeller
Maria Bloch
Mogens Hoever
Peter Tang Vogteren
Poul Nymann Jacobsen
Reiko Tange
Winnie Vöge
Bodil Krogh
Birgitta Halberg
Bodil Krogh
Charlotte Hanmann
Jette Botschinsky
Ulla Strand
9/5 - 31/5 "CIRKLEN"