FREDERIKSVÆRK OG OMEGNS KUNSTFORENING
Maleri og skulptur

Liselotte Keil skriver:


Jeg arbejder med skulpturer udført i sten, ben, træ og metal.
Det er naturens egne materialer, hvor former og strukturer vekslende med hårde og bløde overflader, der inspirerer mig.
Denne konstellation giver stor oplevelse af kontrasternes samhørighed, harmoni og balance. De seneste arbejder er udført af 40 år gamle rygtræer efter nytækningen af stråtaget på vort hus. Fascinationen og interessen ligger i at genbruge og bearbejde træmaterialet enten i rå eller slebet tilstand.
Herefter udnyttes formen i oprejst eller liggende stilling.
Dette giver inspiration til at arbejde videre med de forskellige materialer, som limes sammen ved hjælp af epoxy lim.

Liselotte Keil
Onkel Petersvej 5 – 3300 Frederiksværk
Tlf.: 4774 5947/2521 4657
E-mail: liselotte-k@sol.dk

Download hele Liselotte Keils kunstnerbeskrivelse og cv fra menuen t.h.

Søren Keil skriver:

(...)
 Naturoplevelser og livsglæde er baggrund for mit kunstneriske virke. Jeg tilsigter i en abstrakt-lyrisk form, at give beskueren en oplevelse af et stykke natur, en årstid eller et vejrlig, men billederne er i virkeligheden åbne for mange fortolkninger og indeholder mange oplevelsesmæssige lag. Det vigtigste er videregivelsen af en malerisk oplevelse med hovedvægt på den stoflige og koloristiske bearbejdelse.
(...) 
Det er det pragtfulde Tisvilde Hegn, cykelture i området og ophold ved havet i Nordsjælland og de skiftende årstider med vejrets forskellighed, der er min største inspirationskilde.
 (...)
 På mine ture langs kysten bliver jeg især optaget og fortryllet af Troldeskovens  helt specielle stemning, hvor jeg hver gang undres og fascineres af de mange forkrøblede og fantastisk formede træer, der er præget af den hårde blæst og det barske klima og alligevel overlever år efter år. Jeg sidder gerne længe, kigger på, oplever, overraskes og betages. På samme måde er det med  havet, det skiftende lys, vandets spændende bevægelser og farvernes vidunderlige foranderlighed.
 
Det er på atelieret maleriet begynder; dér startes den kunstneriske proces. Somme tider med en tegning, men oftest arbejder jeg med oliefarve fra begyndelsen. Jeg  arbejder altid i serier. Billederne begynder at vokse frem i en langsom proces. Jeg komponerer i farver og tegn; der lægges til, trækkes fra og males over i flere lag. Mange indtryk hentes frem og bearbejdes. En ofte langsommelig proces, hvor mange muligheder afprøves, kasseres eller bruges i det færdige værk. Et billede bevæger sig ofte i mange retninger, indtil de forskellige udtryk og ideer falder på plads, samler sig og fremstår som en helhed.
 
Fandt en dag et stort stykke gyldent rav på en spadseretur ved havet. Jeg stoppede op,
bøjede mig rent tilfældigt ned og der lå det. Tog det op, kiggede på det og fik en helt speciel oplevelse af lykkefølelse. Lidt af den samme fornemmelse oplever jeg, når jeg er færdig med en ny billedserie og ser at arbejdet tilsyneladende lykkedes. De nye billeder har heldigvis bevæget sig og er ikke blot er en gentagelse af tidligere arbejder, men viser fornyelse og inspiration.
 
 Søren Keil
Onkel Petersvej 5
3300 Frederiksværk
Tlf. 26745947
soeren-keil@sol.dk

Download hele  Søren Keils kunstnerbeskrivelse og cv fra menuen t.h.

Liselotte Keil Liselotte Keil
Liselotte Keil cv Liselotte Keil cv
Søren Keil Søren Keil
Søren keil cv Søren keil cv
11/4-2/5 Søren og Liselotte Keil