FREDERIKSVÆRK OG OMEGNS KUNSTFORENING
Om udstillingen:
 ØJE
 BLIK
 KET  
bliver skabt til Ågalleriets  eget arkitektoniske formsprog
Øjeblikket er det skelsættende. Det der deler tiden i et før og et efter. Det vil der blive kredset om via kunstvideoer og billeder.

Om Pernille Kløvedal Helweg f.1946
Jeg er tegner, feltgrafiker og installationskunstner og har udgivet kunst, dokumentar og børne bøger med tekst og  billeder. Oprindelig uddannet kropsterapeut, men har siden 1985 været 100 % udøvende kunstner.
Jeg har arbejdet med dyrs spor som grafisk udsagn. Det færdige værk er en fiksering af dyrets vægtfordeling og gang.  Øjeblikket hvor den levende bevægelse  skaber den oplevelse, at ha grebet noget som ikke længere er tilstede. Denne dobbelthed, bevægelsen hen over pladen, og bevægelsen fanget i trykket, er magisk. Man kan huske med fødderne, når man har gået et sted tilstrækkelig mange gange.
De sidste værker jeg har skabt er aftryk af mig selv i 2023. Min kropberøring ”hud møder sten”, skal være præcis og samtidigt flygtigt, for at bevare et levende udtryk i aftrykket.
”Karakteristisk for Pernille Kløvedal Helweg er hendes frygtløshed og mod til at gå nye veje og kaste sig ud i eksperimenter, hun ikke selv ved, hvor vil føre hen. Altid med den store åbenhed og tillid til medmennesker og medvæsener, som også gennemsyrer hendes arbejder”.Citat  Mai Misfeldt. Cand.mag. i dansk og kunsthistorie.

CV PERNILLE  KLØVEDAL HELWEG f. 1946
www.pernillekloevedalhelweg.dk
Billedkunstner, feltgrafiker. Medlem af Kunstnersamfundet, Danske Grafikere og BKF
Bestyrelsesmedlem i Kunstnerhuset Classensgade.

Solo udstilling:
2023/ 2017/15/ 14: SKILDPADDE - ARKIVET, Frederikshavn kunstmuseum, Den Sorte Diamant Det Kgl. Bibliotek, København.  Rønnebæksholm, Faaborg Museum.  
2021:  ISHTAR, Den altseende gudinde, Museum Holmen, Løgum Kloster, Danmark.
2012/11: HVALTEGN & DYRESPOR: Vejle Kunstmuseum, Fuglsang Kunstmuseum, Nordens Hus på Færøerne, Museum of Modern Art Aalborg, Stavanger Kunstmuseum, Norge                                                                
Gruppe udstilling:
2023: RÅBERI OVER HEGNET Gammelgaard Kunsthal, Herlev, Danmark.
2022:  SVANESANG & KRAGETÆER Kunsthal Classeværelset, København  Ø.
2019 /20: KIEK DI DAT AN, Künstlermuseum Heikendorf Kieler Förde, Tyskland. Classeværelset, København Ø. Sydslesvig danske Kunstforening Flensborg, Tyskland
2018:  Sūriyā I det land, der var, Vendsyssel kunstmuseum, Hjørring, Danmark.
1975:  KVINDEUDSTILLINGEN XX med gr. REJSNING på Charlottenborg, København K.

Legater og ærespriser
2015: Danske Grafikeres ærespris Den Gyldne Koldnål.  
2002: Statens Kunstfonds 3 årige arbejdslegat.

Jette Ellgaard (f. 1972)
Jeg er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi og arbejder med foto, tekst-_ og videoinstallation.
I mit kunstneriske virke søger jeg at levendegøre historie og samfundsforhold. Det menneskelige nærvær i samspil med erindringen, står altid centralt i mine værker. Ikke som en ureflekteret nostalgi, men som kulturhistoriske minder og særlige stemninger.
Jeg lader gerne et væld af stemmer kommer til orde. Dialogen er vigtigt i mine værker, som opstår som spindelvæv med plads til tilfældigheder, idet research til ét værk kan lede til et helt nyt værk eller lade det oprindelig værk bevæge sig i en uventet retning.
Helt centralt står altid undersøgelsen, legen med forholdet mellem det visuelle, det auditive og det kontekstuelle, samt en metarefleksion omkring det enkelte værks måde at repræsentere på – at være kunstværk på. Jeg er opvokset på en gård i Vestjylland og henter meget af min inspiration fra provinsen, selvom jeg i dag er bosat i København, hvor jeg er en del af værkstedsfællesskabet; Kunstnerhuset Classensgade.
Se Jettes vedhæftede CV
CV - Jette Ellgaard CV - Jette Ellgaard
7.okt-18. nov.:Pernille K. Helweg og Jette E. Kristensen