FREDERIKSVÆRK OG OMEGNS KUNSTFORENING
Malou Vanggard

Om malerierne:
 
pixelerede bylandskaber”:
 
Ved omhyggeligt at arrangere farvefelter, hovedsagelig rektangulære med afrundede kanter, overskyede baggrunde til afbalancerede kompositioner, der ofte strækker sig over flere lærreder, arbejder jeg med både kunsthistorien, formalismen og konstruktivismen samt på aspekter af visuel repræsentation og billedets og især maleriets sprog. Min strategi med at holde min tilgang til maleriet gennemsigtig og gøre hvert enkelt lag genkendeligt i nøjagtige farvenuancer giver mig mulighed for at vise en følelse af virtuositet,og giver beskueren mulighed for at udforske malingens gennemsigtighed og uigennemsigtighed.

Farvefelternes form minder lidt om talebobler i tegneserier, som om de kunne ses som individuelle udsagn, og hele maleriet som en sammensætning af individuelle udsagn, der nogle gange overlapper hinanden og blokerer hinanden.

Denne måde at se på malerierne på antyder en følelse af lineær fortælling, der indrammer maleriet som en form for udformning af idéer og strukturering af tanker i dia- eller multiloger.

Værkerne indeholder et slægtskab med klassisk modernisme og nordisk melankoli."
 
Melou Vanggaard, uddannet MFA ved Det kongelige Danske Kunst Akademis billedkunstskoler kan se tilbage på et omfattende arbejde inden for forskellige discipliner, fra grafik til installationer, performances, samarbejdsprojekter og til kuratering af udstillinger med nutidige, ofte nye kunstnere. I kernen af hendes praksis finder vi imidlertid en intens refleksion over maleriet og dets muligheder, som har ført hende til hendes helt eget og meget genkendelige billedsprog, som hun har forfinet gennem årtier og udstillet i stor stil.

5. - 27. maj: Kunstner Melou Vanggaard