FREDERIKSVÆRK OG OMEGNS KUNSTFORENING
Tekstilkunstner Annette Graae

Annette Graae har to spor i sit tekstile arbejde: gobelinerne og objekterne Gobelinerne er store og ofte i serier, således vil man på udstillingen se to gobeliner: Himlen over
mig og Blæst Vand Uro begge 2 x 3 m., og begge en del af en serie på foreløbig 4 med samme størrelse, og med naturen i centrum.
For øjeblikket arbejder hun på endnu et værk i serien.

På udstillingen vil der også være dele af andre serier: Sort på Hvidt og Hvirvler, Rød, Blå, Gul.

Materialerne er sprøde, lidt stive fx japansk viscose behandlet papir og silkegarn, hør.
Teknikken kan man kalde en åben gobelinteknik. Trådene der væves på ses som mere eller mindre tydelige prikker og gobelinerne har et udtryk af lethed.

Som noget nyt har Annette Graae broderet på gobelinen Hvirvler, Rød. Broderiet understreger det luftige med broderede cirkler og prikker

Siden 2008 har Annette Graae lavet objekter. De har samme inspirationskilde som gobelinerne: naturen - men helt andre materialer bliver brugt. Fx ask-laminat, som er et restmateriale fra enfabriksproduktion, fint fiskenet og træ fundet på stranden og en masse metaltråde i forskellige tykkelser; genbrugspladsen er også leveringsdygtig.

Forarbejdet til gobelinerne er omfattende: mange akvareller, overføring af de vigtigste linjer fra den udvalgte akvarel til den endelige størrelse fx 2 x 3 m. på brunt papir, farvning af garn, opsætning af væven og så begynder vævningen.

Objekterne har den modsatte tilgang: Et fiskenet vendes og drejes i hånden, tanker om farver, fornemmelse af lethed - måske! og derfra går det udelukkende fremad, det udvikler sig undervejs,
og pludselig er objektet færdigt, der er ingen forberedelse.

Disse to meget forskellige måder at arbejde på er indbyrdes inspirerende, og ofte udføres de på samme tid således at Annette Graae går fra den ene måde at arbejde til den anden. Fælles for begge udtryk er, at der altid eksperimenteres.
Væver Annette Graae, 8. - 29. oktober 2022