Britt Smelvær er norskfødt, danskbosat billedkunstner.

Hendes kunstneriske arbejde spænder vidt fra vævning, installationer til land art. I de seneste år har hun fordybet sig i ornamentik.

Britt blev væveuddannet i Norge 1067-69 og med denne viden udviklede Britt mange af sine tekstile værker. Med teknikker som fluebinding og børstenbinding udførte Britt i lang tid arbejde i hestehalehår.

Billigt materiale som grene har længe været Britts ynglings materiale.

Fra 1982 har Britt været medlem i TRANSIT kunstnersammenslutningen, som laver installationer med udgangspunkt i de rum, de udstiller i. Via TRANSIT har Britt siden 1982 arbejdet med installationer og Land Art.

Gennem de mange udsmykninger i offentlige bygninger har hun ligeledes benyttet diverse materialer og teknikker.
Til San Cataldo Til San Cataldo
Med en fartstid på nærmere 50 år Med en fartstid på nærmere 50 år
CV Billedkunstner Britt Smelvær CV Billedkunstner Britt Smelvær
Collografier  Gren foran gren bagved gren Collografier Gren foran gren bagved gren