FREDERIKSVÆRK OG OMEGNS KUNSTFORENING
Udstilling med vores lokale nu afdøde maler Finn Narp

NARPEN’ RETROSPEKTIVT - Fløjtende Finn og den flydende palet

Ågalleriet byder i midten af maj velkommen til en retrospektiv udstilling af Finn Narps malerier. Finn Narp (1947-2018) var med egneord en ‘hjemmefødning’ i Frederiksværk. Han er født og opvokset i Karlsgave, og langt de fleste af hans værker er blevet til i hans atelier på Bjørnedalsvej i Lille Kregme, hvor Finn boede hele sit voksne liv.

Med en personlighed ud over det sædvanlige og med et m eget stort engagement i det politiske liv og den lokale såvel som den nationale og globale samfundsudvikling, tager udstillingen os med på rejse. På rejse i naturalistiske udtryk fra lokalmiljøet i Frederiksværk og omegn; i psykedelisk inspirerede abstraktioner; i 1970’ernes verdenspolitiske drama - store oliemalerier af verdens revolutionære ledere og den venstreekstremistiske terrororganisation Rote Armee Fraktion; op gennem de mere farverige og følelsesladede 1980’ere og 1990’ere; for atter at runde den globale kolorit i Finn Narps senere år, hvor han med udgangspunkt i årlige rejser under eksotiske himmelstrøg var på evigt udkig efter det autentiske og lokale.

Tiden flyder farverigt og tydeligt igennem Finn Narps palet, via forskellige tidsperioder med varierende motiver, malemåder og materialer. Billederne henter sine motiver fra såvel den samfundsmæssige som den private sfære. Set gennem årtier er hans palet flydende. Som i "Sorg kan danse", et bluesmaleri fra hans blå periode, flyder hans palet varieret og farverigt videre frem på hans og tidens strømninger.
Finn var hjemmefødning og verdensborger i samme åndedrag. Det var en del af hans maleriske signatur.

Udstillingen åbner kl. 19
 Her vil Signe og Tilde  Narp fortæller deres fars liv og hans kunstneriske virke
Gratis entre 

Finn Narp - Ny dato: 14.01-30.01.21