FREDERIKSVÆRK OG OMEGNS KUNSTFORENING
"Rejsen hen mod fuglekvinden"

"Det er arbejdsophold i andre samfund og kulturer, som har inspireret mig i mit arbejde: Grønland, Alaska, Canada, Svalbard, men også Kina og Syrien – mødet med mennesker og natur de forskellige steder.
Jeg er billedhugger og arbejder i bronze, stentøj og tand, narhval-, hvalros- og mammuttand, og det er især hvalrossen og kvindefiguren og kvindens forvandling til Fuglekvinde, jeg interesserer mig for. Hvalrossen er tyk, tung og klodset på land, men i vandet har den lette, hurtige, og meget smukke bevægelser. Og fuglekvinden er for mig et symbol på kvinden, der tør brede sine vinger ud og prøve om de kan bære, selv om hun risikerer at falde ned og brække dem. Fuglekvinden findes i mange udgaver og på mange stadier: Der er kvinden med drømmene, kvinden med de begyndende vinger og hende med vingerne holdt tæt ind til kroppen, lige inden de bredes ud. Endelig er der fuglekvinden med næb, klør og udbredte vinger – hende der tør!
Mit foredrag hedder: ”Rejsen hen mod Fuglekvinden”, og jeg fortæller her ud fra billeder af mine færdige værker om rejsen hen mod Fuglekvinden, som står for den stærke kvinde, hende med vinger, næb og klør. Og jeg fortæller om selve arbejdsprocessen og de materialer jeg arbejder i. I den forbindelse kommer jeg ind på narhval, enhjørning, hvalros og mammut og deres historiske sammenhæng, og jeg fortæller om forvirringen og myterne omkring narhvalens tand og enhjørningehorn."


24/3 kl 14: Foredrag v. Lene Stevns Jensen