FREDERIKSVÆRK OG OMEGNS KUNSTFORENING
 Helle Baslund f. 1955 uddannet  på Det Jyske Kunstakademi i starten af 1980érne med Annette Holdensen som professor.

Jeg gik på tekstillinien / billedvævning  der dengang fandtes som en billedkunstnerisk uddannelse.

Det har givet mig  en stor glæde ved håndværket i den kunstneriske proces. Jeg har holdt fast ved det tekstile, arbejder i perioder med store gobeliner – I forbindelse med udstillingsgruppens ”Dansk Gobelinkunsts” udstillinger.

 

Men mest arbejder jeg med Maleri og Akvarel. Motivverdenen er den hjemlige dagligdags objekter, iblandet eksotiske planter og dyr fra fremmede lande – sat sammen med ornamenter – der danner en ny opfattelse af verden - en fortælling til oplevelse. Mine inspirationer kommer fra et virvar af indtryk, fra rejser, vækster, bøger – jeg forsøger at samle eller sammensætte mine indtryk til et udtryk der forhåbentlig er aflæseligt – der optræder alting figurative elementer der vil være helt eller delvist genkendelige.  

 

Tilbagevendende benytter jeg mig af det greb at benytte ting i mine umiddelbare omgivelser hvad enten jeg er hjemme ved fjorden, eller opholder mig i Norge – Rom – Kina eller Nordjylland. Helt nære ting som en tekop – en dug på bordet – en buket blomster. En slags igangsættende figuration der kan udvikle sig med mere abstrakte mønstre, former – farver...

 

På udstillingen i Frederiksværk vil jeg vise billedtæpper, oliemaleri og akvarel .
8/10 - 12/11: Helle Baslund